در این قسمت میتوانید سوالات خود را مطرح بفرمایید و پاسخ خود را در اسرع وقت زیر همین بخش مشاهده کنید.
پرسش: با سلام بنده سال ها پیش با کتاب زیبای صحیفه الابرار اشنا شدم و علاقه ام به این کتاب باعث شد انرا برای دل خودم ترجمه کنم و موفق شدم ۱۰۰ صفحه ابتدایی ان که مشتمل بر مقدمه این کتاب میباشد را ترجمه کنم حالا با دیدن این سایت خواستم ببینم امکان همکاری برای چاپ ترجمه کامل این کتاب وجود داره؟
پاسخ: بلی
حامد - جمعه 11 دى 1394
پرسش: با سلام بنده سال ها پیش با کتاب زیبای صحیفه الابرار اشنا شدم و علاقه ام به این کتاب باعث شد انرا برای دل خودم ترجمه کنم و موفق شدم ۱۰۰ صفحه ابتدایی ان که مشتمل بر مقدمه این کتاب میباشد را ترجمه کنم حالا با دیدن این سایت خواستم ببینم امکان همکاری برای چاپ ترجمه کامل این کتاب وجود داره؟
پاسخ: با سلام بر این دوست بزرگوار . بلی لطفا با شماره 09124140843 تماس بگیرید.
حامد - جمعه 11 دى 1394
پرسش: میخواهم میرزا عبدالله و زیارت کنم من نوه نماینده حضرت الله میرزا حسن و حاج عبدالرسول احقاقیم
پاسخ:
بنام خدا
با سلام
لطفاً مشخصات کامل بنویسید از کدام شهر سوال فرمودید چگونه می خواهید تماس داشته باشیم
مشخصات محرمانه نگهداری می شود.
رحیم دباغ - سه شنبه 21 مهر 1394
پرسش: میخواهم میرزا عبدالله و زیارت کنم من نوه نماینده حضرت الله میرزا حسن و حاج عبدالرسول احقاقیم
پاسخ:
اهل کجایی
رحیم دباغ - سه شنبه 21 مهر 1394
پرسش: سوال شما محرمانه محفوظ است
پاسخ: با سلام و درود خدا بر شما
دوست عزیز سوال شما نا خوانا است
حيدر راضي - دوشنبه 2 شهريور 1394
پرسش: باسلام اهمیت جایگاه اجماع درفقه شیعه رابیان فرمایید واینکه ازکی اجماع درفقه ازفقه تسنن وارد فقه شیعه شد
پاسخ: اجماع» اصطلاحی اصولی است و یکی از ادلّه اربعه به شمار میرود. ادلهی اربعه عبارتاند از: کتاب (قرآن)، سنت، عقل و اجماع.
اجماع در زبان عربی به معنای عزم و اتفاق است و در اصطلاح دانشمندان علم اصول، به اتفاق نظر اهل فن درباره یک موضوع گفته میشود.
و در اصطلاح ، با توجه به اختلاف علمای اصول در شرایط حجیت اجماع ، تعریفهای متعددی از آن ارائه شده است که به برخی از آنها اشاره میشود:
۱. اتفاق جماعتی از علما بر یکی از امور دینی که کاشف از رأی معصوم (علیهالسلام) باشد؛
۲. اتفاق امت محمد (صلیاللهعلیهوآله) بر یکی از امور دینی ؛ [۱]
۳. اتفاق اهل حل و عقد امت محمد (صلیاللهعلیهوآله)؛ [۲]
۴. اجتماع مجتهدان امت محمد (صلیاللهعلیهوآله) در یک عصر بر یکی از امور دینی؛ [۳]
۵. اتفاق اهل حرمین ( مکه و مدینه )؛ ۶. اتفاق اهل مصرین ( کوفه و بصره ).
با توجه به اختلاف تعبیرهای موجود در تعریف اجماع، میتوان چنین نتیجه گرفت که اجماع به معنای اتفاق جماعتی بر حکم شرعی است، به صورتی که در اثبات آن حکم مؤثر باشد. [۴]
این تعریف دربرگیرنده تعریفهای علمای شیعه و سنی است، هر چند آنها در دلیل حجیت اختلاف دارند؛ اهل سنت میگویند: دلیل حجیت این است که امت بر خطا اجتماع نمیکنند؛ «لا تجتمع امتی علی خطاء»، ولی شیعه اجماع امت را به دلیل کشف از حکم معصوم (علیهالسلام) حجت میداند.
اولین اجماعی که در تاریخ مسلمانان دلیل واقع شد، اجماع ادعا شده بر بیعت ابوبکر برای خلافت بر مسلمانان میباشد که پس از آن اجماع را دلیل همه مسائل فرعی و شرعی قرار داده و برای حجیت آن از کتاب ، سنت و عقل بهره گرفتند، که تمام این ادله و پاسخ آنها در کتابهای اصولی آمده است.
اصولیون اهل سنت ، اجماع را به عنوان دلیلی مستقل در مقابل کتاب و سنت، معتبر میدانند.
البته واژه «اجماع» در کتابهای اصولی و فقهی شیعه نیز به کار رفته و از نظر علمای شیعه فی الجمله (در صورتی که کاشف از قول معصوم باشد) معتبر شناخته شده است.
بنابراین، اجماع معتبر در نزد اهل سنت و شیعه ، دارای اشتراک لفظی و تباین معنوی است، زیرا نزد علمای اهل سنت ، خود اتفاق موضوعیت دارد، اما نزد علمای شیعه ، اتفاق، طریق کشف نظر معصوم (علیهالسلام) است
اجماع هر چند در ردیف دلایل چهار گانه شمرده شده است، لیكن نزد امامیه دلیلى مستقل به شمار نمىرود، بلكه قول معصوم علیه السّلام حجّت است و حجيّت اجماع به لحاظ كشف قطعى آن از قول معصوم علیه السّلام است. از این رو، برخى فقها اجماع را بر اتّفاق گروهى از فقیهان كه همراه بودن امام علیه السّلام با آنان معلوم است، تعریف كردهاند. در مقابل، اهل سنّت از اجماع به عنوان دلیلى مستقل یاد كرده و آن را حجّت دانستهاند؛ هر چند مخالف قول معصوم علیه السّلام باشد. چنین اجماعى نزد شیعه، مردود و باطل است.
اجماع، دلیل لُبّى است نه لفظى؛ زیرا امرى معنوى است كه داراى الفاظ معيّن و مشخصى نیست؛ از این رو در استنتاج از آن به قدر متیقّن اكتفا مىشود.
جهت مطالعه بیشتر به سایت http://wikifeqh.ir/ مراجعه کنید.
علیانسب - شنبه 2 خرداد 1394
پرسش: با سلام و عرض ادب مشهور میان فلاسفه این است که بسیطة الحقیقة کل الأشیاء ولی شیخ در صفحه 68 از جلد سوم جوامع الکلم نظر فلاسفه را رد کرده می گوید عبارت فلاسفه دلالت بر ممکن بودن حدوث عالم داشته ودر حالیکه ذات خداوند ازلی بوده و چیزی از امکان و امکانیت در او نیست. نظر شیخ چگونه عقیده فلاسفه را رد می نماید؟
پاسخ:
شیخ احسائی و حکماء و فلاسفه
مرحوم شیخ احسائی فلسفه یونان و حکمت را که اتکای ایشان فقط به عقل و قیاسات بشری است نپسندیده و در احکام مبدء و معاد و فروع اصول به اصطلاح قران و اخبار صحبت نموده و محکمات کتاب و سنت را پایه ی حکمت خویش قرار داده است. چنان که در اوائل کتاب شرح فوائد می فرماید:
آنان یعنی «حکماء وعلماء» تحقیقات علوم خویش را از یکدیگر اخذ می نمایند و من نمی روم از راهی که آنان رفته اند...
عرض می کنم: مقصود شیخ از حکماء و علماء همان فلاسفه و علمای حکمت و فلسفه است. یعنی حکما و فیلسوفان عمده مطالب و اصطلاحات و تحقیقات حکمت و فلسفه را از یکدیگر اخذ نموده اند. ارسطو از افلاطون، ابن سینا از فارابی. مرحوم فیض از ملاصدرا و هکذا... و اگر چه ضمناً برای خود رأی و اجتهاد و روش خاصی دارند اما این راه در معرفت مبدء و معاد و رسیدن به ناموس خلقت بس خطرناک است زیرا که عقول بشر کوچکتر از آن است که بتواند بالاستقلال به حقایق ایجاد واصل گردد و به خودی خود به اسرار خلقت وارد شود. لذا از طریق آنان نرفته و از ایشان نگرفته ام بلکه به شارع سلطانی و صراط مستقیم قدم نهاده ام و از ابواب حکمت الهیه و مظاهر معارف ربانیه و معادن علوم حقیقيه یعنی حضرات معصومین اطهار علیهم السلام تبعیت نموده ام که راه نجات و طریق سلامت در این شاهراه است. و هرکس معصوم را تبعیت نماید گمراه نگردد و حتماًً از خطا و خطر نجات یابد. و بعد از جمله ی مذکور در شرح فوائد می فرماید: ازلحاظ این که من تابع معصوم هستم به کلمات من خطا راه نیابد...
در این قسمت نیز عده ای که خود را به شیخ و سید نسبت داده اند و همه ی اختلافات واقعاً از ناحیه ی آنان محکم گشته است از این جمله متشابه مرحوم شیخ سوء استفاده نموده می گویند:
صریح کلام شیخ این است که از راهی که این علماء رفته اند من نرفته ام وکلمه علماء را از جانب خود به استنباط غلط و مغرضانه خویش به مجتهدین و علماء اصولیین و پیشوایان مقدس اثنا عشریه و طایفه مخطئه تفسیر نموده اند. و در تمام نوشته های خودشان این جمله متشابه را وسیله تشکیکات خود قرار داده اند و مرحوم شیخ را بد نام کرده و مرام پاک آن بزرگوار را معکوس نشان داده اند . تا از آب گل آلود ماهی صید کنند و در ادعای فاسد خویش که نفی علماء اصولیین و مراجع مقدس تشیع و اثبات ناطق واحد و رکن رابع است شریک جرمی برای خود بتراشند ولی هیهات که کلمات متین حضرت شیخ بزرگوار قابل سوء استفاده نیست و به این سفسطه ها کلام حق را نمی توان جامه باطل پوشانید.
اینک جهت تحقیق مطلب لازم است در این زمینه مختصر بیانی محضر خوانندگان محترم تقدیم کنم تا سیه روی شود هر که در او غش باشد. و حقیقت امر بر همه واضح گردد. بدیهی است هر مؤلف و مصنفی که در کتاب خود نامی از علماء می برد و نفی و اثبات می کند مقصودش علمای همان علم است که موضوع آن کتاب یا آن مبحث می باشد. مثلا هرگاه مرحوم شیخ بهاء در صمدیه و یا ابن مالک درالفیه اسمی از علماء ببرد حتماً مقصودش علمای نحو و صرف خواهد بود مانند سیبویه و همدوشان او و هرگاه در منطق و علم کلام اسمی از عالم برده شود مقصود از او عالم فن و منطق وکلام است و هم چنین در کتب فقهیه، فقها و علمای فقه، و درکتاب های حکمت و فلسفه، حکما و فلاسفه منظور می باشند. بنابراین مرحوم شیخ احسائی درکتاب شرح فوائد که یک مجموعه حکمت و فلسفه است مقصودش از علماء همان حکماء و فلاسفه می باشد که خود او نیز قبلا صریحاً فرموده است. و در این کتاب با علمای اصول و مجتهدین ابداً بحثی ندارد و عقیده ی وی در فقه و اصول استباط احکام شرعیه در رسائل عملیه و مسائل فقهیه واضح و روشن است و چنان که در مبحث «اصولی و اخباری» گذشت آن بزرگوار عیناً اصولی و متشرع و از مخطئه و از جمله علمائی است که احکام را غالباً ظنی می دانند . و جمله ی مذکور در شرح فوائد به فروع و فروع فروع و احکام شرعیه ی فرعیه مربوط نیست بلکه فقط به فروع اصول راجع است چنان که حضرت سید امجد مرحوم سید کاظم رشتی اعلی الله مقامه درکتاب دلیل المتحیرین می نویسد:
که شیخ احسائی تنها در فروع اصول نظر و استنباط خاصی دارد لاغیر... و در نتیجه معلوم شد کسانی که برای اثبات ادعای خود به این جمله درهمه جا تشبث نموده اند. یا غرض شخصی داشته اند و یا انشاء الله بی سواد و بی خبر از موارد بوده و با عقاید و مصنفات حضرت شیخ بزرگوار و سید جلیل القدر آشنائی نداشته اند.
میرمحمد موسوی - دوشنبه 24 فروردين 1394
پرسش: با سلام. فرموده بودىد گالرى عکس و زندگىنامه اىت اله عبداله احقاقى را روى ساىت مىزارىن ولى خبرى نشد.فکر نمىکنىد خىلى طول کشىد.چندىن ماه گدشت و خبرى نىست.
پاسخ:
با عرض پوزش و سلام: اجازه این کار را به بنده ندادند لطفا به سایت
alahkaky.net
بروید
جمعه 17 بهمن 1393
پرسش: با سلام ساىت از لحاظ گالرى عکس و شرح زندگى و فعالىتهاى حضرت اىتاله عبداله احقاقى بسىار ناقص است. لطفا زودتر تکمىل فرماىىد.
پاسخ:
با سلام و تشکر از لطفتان
حتماً به روی چشم
سه شنبه 9 دى 1393
پرسش: با سلام میخاستم بدانم ایا کتاب شح الزیاره بفارسی ترجمه شده است یا نه در غیر این صورت چه کتابی بزبان فارسی در اینمورد را را هنمایی میکنید با تشکر
پاسخ:
به نام خدا
با سلام
این کتاب در حال ترجمه است
محمدرضا - دوشنبه 1 دى 1393
پرسش: سلام.لطفا از فعالىتهاى علمى و زندگى روزمره حضرت اىتاله عبداله احقاقى مطالبى را بىان نماىىد. ضمنا عکسهاو زندگىنامه ان حضرت اصلا باز نمىشود!
پاسخ:
به نام خدا
با سلام
در حال تکمیل آن هستیم
سه شنبه 25 آذر 1393
پرسش: با سلام.و ارزوى سلامتى و توفىق.لطفا بفرماىىد که حضرت اىتاله عبداله احقاقى فعلا به چهکارى مشغولند و چرا به اىران و تبرىز نمىاىند. ضمنا سوال و جوابهاى قبلى باز نمىشود.
پاسخ:
به نام هستی بخش یکتا با سلام و درود چرا می آیند. امری داشته باشید در خدمتم
محمود از تبرىز - شنبه 22 آذر 1393
پرسش: شيخيه باقري از نظر شما چگونه اند
پاسخ: سلام بر آشنا : شيخيه باقري شاخه اي از شيخيه كرمان است ، ولي خود آن ها مرام شيخيه كرمان را رد مي كنند .
آشنا - شنبه 8 آذر 1393
پرسش: سلام
عزیز جان کل سایت رو گشتم ولی اثری از این کتاب ندیدم.مطمئنید چنین اثری در این سایت وجود دارد؟
یا علی
پاسخ: با سلام : به جاي سوال آدرس بگذار سعي مي كنم پيدا كرده برايت مي فرستم.
حمید - يكشنبه 25 آبان 1393
پرسش: دینشناسیاصولدین
پاسخ: با سلام . در بخش كتاب ها، كتاب اصول دين هست .
رضا - يكشنبه 11 آبان 1393
پرسش: سلام
عزیز جان از کجا می توان متن چاپی کتاب شرح قصیده را خریداری کرد و آیا اصلا چاپ جدیدی از این کتاب موجود است یا نه؟
متن دیجیتال این کتاب چگونه قابل دریافت است و اگر شما دارید می توانید برایم ایمیل کنید؟
خیلی ممنون و متشکر
پاسخ: با درود و سلام : این کتاب از سایت alabrar قابل دریافت است
حمید - جمعه 10 مرداد 1393
پرسش: اگر آمد به جانم هر سه یکبار اسیری و غریبی و غم یار
اسیری و غریبی چاره دارد غم یار و غم یار و غم یار
با تقدیم به آقا سید بزرگوار چند ایامی بود که سایت دچار مشکل بود انگار و حالا نیز متاسفانه پرسش های گذشته رو نمیاره من با شما در ارتباط هستم در ضمن تولد مادرتان حضرت صدیقه طاهره معصومه سلام الله علیها بر شما و تمام زهرائیان و علویان مبارک باشه
طریقت
پاسخ: با سلام : بنده پرسشهای قبلی را پاک کردم . سایت دچار مشکل نیست دو روز بخاطر تمدید هاست بسته بود .
محمد صادق طریقت اسگویی (شکوائیه) - چهارشنبه 3 ارديبهشت 1393